Curling Cup

CURLING CUP 2017-2018

FINALE (aanvang: 19.30 uur)
Donderdag 4 januari 

Vanaf 19.30 uur barst het Curling geweld weer los bij Emmen on Ice. Van 72 teams is het speelveld inmiddels gereduceerd tot 24 teams. Zij strijden vanavond om de felbegeerde wisseltrofee.

Alle teams spelen 3 wedstrijden. De beste 4 naar de halve finale. De verliezers spelen vervolgens om plaats 3. De winnaar spelen de grote Finale.

 

 

VERSLAG VOORRONDE 2 GROEP C (WOENSDAG 21 DECEMBER)

Orkaan Kwebbel raast over Groep C 

Maak kennis met de dames en heren van Kwebbel. Kinderopvang & BSO Kwebbel is met 2 teams vertegenwoordigd in Groep C en stormden gisteravond als een orkaan over al hun tegenstanders heen. Winst in alle wedstrijden. Daar bleef het niet bij. Beide teams eindigden ook nog eens als nummer 1 en 2 in Groep C. De kers op de taart voor Kwebbel 1 is dat het ook nog eens als beste, van alle 72 deelnemende teams, naar de Finale op donderdag 4 januari gaat. 

Ook een vermelding waard. Plaats 4 en 5 van de debutanten Iceholes Ladies en Ruma Rubber. Ronde Tafel 55 was de stabiele factor Groep C. Plaats 3 in voorronde 1, plaats 3 na voorronde 2. 

Zaalvoetbalteam Emmen moest haar leidende positie afstaan aan Kwebbel 1. Maar door een 3 – 0 overwinning tegen Retropop plaatste het team, van de captain der captains Piet Fokkema, zich alsnog voor de finale. De 8ste en laatst finaleplaats was voor MM Curlinair dat zich, met de hakken over de sloot, plaatste voor de finale.

 

VERSLAG VOORRONDE 2 GROEP B (WOENSDAG 20 DECEMBER)

Vormbehoud voor Four Tops 
‘Four Tops’ hebben de stijgende lijn van voorronde 1 weten voort te zetten. De koploper won woensdagavond, in de 2e en beslissende voorronde, de eerste 3 wedstrijden. In het 4e en laatste duel was de concentratie verdwenen. Gevolg, een flinke tik om de oren van ‘De Nathalzen’, 0 – 4. Over ‘De Nathalzen’ geschreven. De debutant kwam, met een 3e plaats, uitstekend voor de dag.

Andere opvallende zaken in Groep B. De sprong van ‘Friends on Tour’ van plaats 15 (na voorronde 1) naar plaats 4 en de keurige finaleplaatsen voor de ‘Paradijsvogels’ en ‘Team Suydevelt’. De topsportclubs FC Emmen en Oosting E&O konden het niet bolwerken tegen de vrienden- en bedrijven teams. Ook voor Ronde Tafel 125, Pink Ladies en Ladies Circle, allen finalisten vorig jaar, is het na de voorrondes over en uit. 

De lantaarndrager in Groep B was, is en blijft Quick Reclame. Positief was dat het team van captain Tom de Groot woensdagavond, met een 3 – 0 overwinning op KP Interieur, wel de eerst punten binnengehaald.

Geplaatst voor de finale op donderdag 4 januari: Four Tops, Bedrocks, De Nathalzen, Friends on Tour, Iceholes, Melody 2, Paradijsvogels en Team Suydevelt. 

VERSLAG VOORRONDE 2 GROEP A (MAANDAG 18 DECEMBER)

Eerste 8 finalisten Curling Cup bekend
Maandagavond was de 2e en beslissende voorronde voor de 24 teams in Groep A van de Emmen on Ice Curling Cup. De nummer 1 t/m 8 na 2 voorronden plaatsen zich voor de grote finale op donderdag 4 januari.

Ondanks een valse start voor de koplopers KroeseWevers, Beukers Drankenhandel en JENS Security (begonnen alle drie met een gelijkspel) kwam een finale plaats niet in gevaar. KroeseWevers eindigde net als in voorronde 1 als eerste met 19 punten.

De spanning zat maandag vooral rond plaats 8. Wie is veilig, wie valt buiten de boot. Een strijd die uiteindelijk niet op punten maar op saldo werd beslist. 4 teams behaalden 13 punten. OBS De Bascule(0), DOS3Mteam 1(+1) en What Elze(+2) redden het niet. Bij Sealteq (+5) gingen de handjes wel de lucht in.

Ook de Kasseienschuivers, Reinders Assurantiën, Braamhorst Interieurs, en Partychimp plaatsten zich voor de finale.

De Emmen on Ice Curling krijgt dit jaar in ieder geval een nieuwe winnaar. De winnaar van vorig jaar, Rabobank 2, ging roemloos ten onder en kwam niet verder dan plaats 13. Woensdag (20/12) en Donderdag (21/12) komen respectievelijk Groep B en C in actie. Ook daar gaan de nummers 1 t/m 8 door. In totaal 24 teams spelen op donderdag 4 januari de grote finale.

 

 

 

 

Laatste tweets

@EmmenonIce: Dit jaar hebben we gekozen voor een transparante boarding om de schaatsbaan. Vanuit het horeca paviljoen geeft ditů https://t.co/3SexGbHM5A
@EmmenonIce: RT @icebyk: Even op bezoek geweest bij @Emmenonice. Ziet er fantastisch uit. Helemaal niet jaloers ?? IJsvloer is wel een beetje plat...geenů
@EmmenonIce: Emmen on Ice is in the Air!https://t.co/r6uP8lD0ks